Excluded Categories Causes Category RSS Feeds and Archives to Disappear

pending (15 posts) (3 voices)

  1. This thread is a twist off of an earlier thread http://mysitemyway.com/support/topic/category-archivesrss-for-categories-included-in-custom-blog-pages-not-working

    When I add a category to the list of excluded categories in the inFocus blog settings, the Archives and RSS feed for that category disappear. If I remove the category from the list of excluded categories, archives and RSS start working again.

    Posted 6 years ago #
  2. Elliott
    Support

    Hello cconover,

    Try changing line 1176 in /wp-content/themes/infocus/lib/functions/theme.php from this,

    $args = array_merge( $wp_query->query, array( 'post_type'=> 'post', 'category__not_in' => mysite_exclude_category_string( $minus = false ) ) );

    To this,

    $args = array_merge( $wp_query->query, array( 'post_type'=> 'post' ) );

    Posted 6 years ago #
  3. Thanks, this has fixed the archives listing issue, but at the moment it appears category RSS feeds for excluded categories are still empty.

    Posted 6 years ago #
  4. Elliott
    Support

    On line 1154 you should see this,

    function mysite_query_posts() {
    	global $wp_query, $mysite;

    Try changing it like this,

    function mysite_query_posts() {
    	global $wp_query, $mysite;
            if (is_feed()) { return; }

    If that does not work then go ahead and send us a link to your site and your feed that your having issues with.

    Posted 6 years ago #
  5. That didn't seem to do it.

    Here's the category archive: http://christiaanconover.com/category/short/

    Here's the feed: http://christiaanconover.com/category/short/feed/

    Posted 6 years ago #
  6. Elliott
    Support

    It looks like your using feedburner. See the second question in this article, http://www.labnol.org/internet/tools/feedburner-rss-feeds-faq-problems-tips/1199/.

    Posted 6 years ago #
  7. I am using Feedburner, but even when I disable the Feedburner plugin the problem persists. The issue lies with generating the XML, which worked fine with my previous theme.

    Posted 6 years ago #
  8. Elliott
    Support

    Alrighty, just got done testing on my end and didn't see any issues, it works even if the category is being excluded. (see screenshots)

    Not sure what is going on at your end. I noticed you were doing a bunch of customizations over the past few days so maybe that has something to do with it or perhaps it's that specific category that you were having issues with, I remember you had to delete it / recreated it to get your old posts working. Does it work with other categories?

    When using feedburner your default RSS will link will be redirected to your feedburner one so maybe that could be messing with your category feed also. See the link in my previous post for creating category specific feeds with feedburner.

    Attachments

    1. 2.jpg (25.2 KB, 0 downloads) 6 years old
    2. 1.jpg (6.4 KB, 0 downloads) 6 years old
    Posted 6 years ago #
  9. I looked at the page you linked to and it didn't seem to quite answer the issue. I also created new categories and deleted the old ones once again, but with no change.

    I currently have all plugins disabled, including the FD Feedburner plugin I use, but as of yet the RSS feeds still have not populated. I'm not sure whether it will take some time for the feeds to be updated by Wordpress, but so far no fix. Here's an example feed: http://christiaanconover.com/category/kb3mmy/feed/

    Posted 6 years ago #
  10. As a follow-up: I did some testing with a category that's not excluded in the inFocus Blog settings (http://christiaanconover.com/category/review/). The RSS feed for that category works perfectly (all plugins disabled).

    I then added that category to the excluded categories list, and as soon as I did that the RSS feed was empty and looked identical in structure and tags to the other excluded category feeds. All plugins were still disabled.

    The moment I removed the test category from the excluded categories list, the feed repopulated to exactly how it was in the beginning, with no delay. All plugins still disabled.

    The issue definitely appears to be caused by something with the excluded categories system.

    Posted 6 years ago #
  11. Elliott
    Support

    Try creating a backup and completely delete the theme before downloading / uploading a fresh copy. Also try deleting your .htaccess file and update your permalinks.

    Posted 6 years ago #
  12. I did that on my dev site (http://dev.cconover.com/wp) which is exhibiting the same issue. The problem persists.

    Excluded category: http://dev.cconover.com/wp/category/short/feed/

    Normal category: http://dev.cconover.com/wp/category/test/feed/

    There's a login for MSMW testing on the dev site if you want to check things.

    Posted 6 years ago #
  13. Elliott
    Support

    Go ahead and install a fresh Wordpress installation on a test site (one that does not have your previous posts or settings) and we'll take a closer look.

    Posted 6 years ago #
  14. PM sent.

    Posted 6 years ago #
  15. directemployers-marketing
    Member

    Was there a resolution to this? I am having the same issue. Following the advice in this thread, I was able to get my excluded category to appear in the archives but not the RSS feed.

    Posted 3 years ago #

Reply

You must log in to post.

Construct WordPress Theme
Construct wordpress theme
Myriad WordPress Theme
Myriad wordpress theme
Method WordPress Theme
Method wordpress theme
Fusion WordPress Theme
Fusion wordpress theme
Elegance WordPress Theme
Elegance wordpress theme
Echelon WordPress Theme
Echelon wordpress theme
Dejavu WordPress Theme
Dejavu wordpress theme
Modular WordPress Theme
Modular wordpress theme